Premiéra previezli do domácej starostlivosti, potvrdila nemocnica

31.05.2024 Bratislava

Bratislava 31. mája (TASR) - Premiér Robert Fico (Smer-SD) je už v domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Na sociálnej sieti o tom informovala Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici, kde bol Fico hospitalizovaný.

"Chcela by som preto touto cestou úprimne poďakovať jemu samotnému, pretože bol disciplinovaným pacientom, tímu našich skvelých zdravotníkov za výborne odvedenú prácu, všetkým ozbrojeným zložkám za profesionálny prístup a všetkým ľuďom za silnú pozitívnu energiu, ktorú k nám posielali," uviedla riaditeľka nemocnice Miriam Lapuníková.

Premiér vo štvrtok (30. 5.) v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici absolvoval ďalšie kontrolné vyšetrenia, ktoré potvrdili pozitívny vývoj jeho zdravotného stavu po atentáte. Rovnako sa v týchto dňoch začal proces jeho rehabilitácie. Podľa nemocnice bude fyzicky a časovo náročná.

"Myslím si, že pán premiér má pred sebou ešte veľmi veľa priestoru na rehabilitáciu, ktorá nebude ľahká a bude naozaj zdĺhavá. Chcem mu popriať veľa síl, aby to zvládol," skonštatovala Lapuníková.

Riaditeľka nemocnice ocenila aj profesionalitu zamestnancov a zdravotníkov, ktorí počas hospitalizácie premiéra dokázali zrealizovať aj tri transplantácie pečene. "Zároveň bola poskytnutá jednému pacientovi komplexná starostlivosť, kde náš ECMO tím zabezpečil všetky potrebné úkony k tomu, aby sme vedeli zachrániť ďalší ľudský život," dodala Lapuníková.
 

Vyberte región